Bel ons: 06-18220495

De techieken

Met lontwol kun je alle kanten op. Het is zeer flexibel en super zacht om mee te werken.

Brei-varianten:

  • Bezemsteelbreien: een bezemsteel staat gelijk aan een breipen nr. 24/25, alleen op een bezemsteel kun je veel meer steken kwijt waardoor je een breed project kan maken. Heerlijk voor bv een woonkleed op je bank of een vloerkleed. Alle steken die je normaliter breit, kun je dus ook op een bezemsteel breien.
  • XXL pennen breien: op deze XXL pennen kun je max. 50 cm brede werkstukken maken, ideaal voor een kussen.
  • Armbreien: breien op je armen is erg in. Het is niet moeilijk en werkt erg snel. Je werkstuk wordt een stuk losser dan normaal.
  • Breien op tafel: je zet de eerste rij steken op met behulp van de bezemstelen, zodra je je eerste rij mooi regelmatig hebt, haal je heel voorzichtig de steken af en leg je je project voor je op tafel. Met je handen brei je dan verder. Voor dames met nek / rugklachten een ideale oplossing om toch zelf jouw woonplaid te kunnen maken. Veelal brei je iets losser met je handen dan met de bezemstelen en wordt je deken wat soepeler. NB ivm de beperkte beschikbare ruimte kan het breien op tafel niet bij de workshops bij mij thuis. 

Het verschil tussen een deken gemaakt op armen en op bezemstelen :

 

Haak-varianten:

  • XXL  haaknaald: met de xxl-haaknaald (nr. 35) kun je eigenlijk hetzelfde haken als al je andere haakprojecten. Door de dikke haaknaald in combinatie met de dikke lontwol vordert je werk razendsnel!
  • Haken met je handen: doordat de lont zo dik is, is het super om het met je handen te verwerken. In plaats van een haaknaald gebruik je je handen en maak je zo dezelfde steken als bij het normale haken. Fijne techniek om een rond vloerkleed of de poef te maken.

Weven:

  • Muurhangers: Met lontwol kun je unieke muurhangers weven dmv ons weefraam. Door verschillende technieken en de vele mogelijkheden van lontwol te gebruiken maak je de mooiste hangers. De oplossing voor dat ene kale stukje muur welke wel een blikvanger verdiend!
  • Kussens: Op ons weefraam kun je een kussen maken van maximaal 40 x 40 cm. Ook hier geldt weer: door de verschillende weeftechnieken en de vele mogelijkheden van lontwol te gaan gebruiken maak je unieke kussens!

 

Macrame :

  • Veren van lontwol 😍: Deze veren zijn dé woontrend van 2018 / 2019